balkabağı çorbası

ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

Kış aylarının turuncu tatlısı olarak nam salsa da lezzetiyle fark yaratan balkabağı çorbasını denemeye ne dersiniz?

4 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Malzemeler

500 gr balkabağı

1 adet patates

2 adet kuru soğan

1 adet havuç

3 adet kereviz sapı

4 bardak su

1 su bardağı yağsız süt

2 yemek kaşığı tam buğday unu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Başparmak boyutunda zencefil

Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı

Balkabağı, havuç, patates, soğan ve kereviz saplarını minik küpler şeklinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri çorba tencerenizde zeytinyağı ile iki dakika kadar soteleyin. Ardından üzerlerine su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir kapta un ve sütü çırparak meyanenizi hazırlayın. Hazırladığınız meyaneyi sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyip beş dakika daha kaynatın. Son olarak, tuz ve baharatları da ekleyerek ocağı kapatın ve biraz dinlenmesi için kenara alın. Çorbayı blenderden geçirin ve pürüzsüz bir kıvama getirin. Balkabağı çorbanızı pul biberle süsleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz, bu tarifi kremalı da yapabilirsiniz.

Tarif: Özlen Çopuroğlu

 

 

Önceki Yazılar

GÜNÜN KİTAP ÖNERİSİ: SIRADAN BİR GÜN

Sonraki Yazılar

ÖFKE VE SINIRLAR