YEMEK1

YAZ SOFRALARI İÇİN TAZE BİBERİYELİ ET, MANTAR SOTE

 

 


Hem leziz hem de pratik tariflerle yaz sofralarınız keyfe dönüşüyor…

Et yemeklerinde, özellikle pirzola marine ederken, kullanıldığında ekstra tat katan, ete en yakışan baharattır biberiye. Biberiyenin kekikle hep lezzet yarışında olduğunu düşünür ama ikisinden birini seçmeye kalktığımda da, ikisinin de yerinin ayrı olduğunu kabul edip özledikçe kullandığım baharatlardandır kendileri. İlkbaharla birlikte mavi çiçekler açan bu baharatın kokusu da, tadı da keskindir. Kattığı lezzet ise harika!

ÖZLEN ÇOPAROĞLU

Evkokusu.com’un yaratıcısı Özlen Çopuroğlu, 2009’da “Ev Kokusu” kitabını çıkarmış ve Fransa Gourmand yemek kitapları yarışmasında kelimelerle hikâyelendirilmiş en iyi yemek kitabı ödülünü kazanmıştır.

Taze biberiyeli et, mantar sote

4 Kişilik

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler

Yarım kilo yağsız dana biftek
1 su bardağı kadar taze mantar ya da mantar konservesi
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, bir tutam taze ya da kuru biberiye
Yanında limon, havuç, kuşkonmaz ızgarası garnitür olarak kullanılabilir ve hardal ile servis edilebilir.

Etleri parmak kalınlığında doğrayın. Soğanları doğrayıp 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Bu sosta ağzı kapalı olarak 6-7 saat bekletmeye vaktiniz varsa marine etmek için bekletin. Aynı işlemi bir gece önceden de yapıp bekletebilirsiniz. Vaktiniz yoksa tencereye 1 çorba kaşığı daha zeytinyağı ekleyip etleri kavurun. Doğradığınız mantarları ekleyip etler iyice yumuşayana kadar kendi suyunda ağır ateşte pişirin. Tuzunu ayarlayıp, üstüne biberiye serpin.

 

 

 

 

 

Önceki Yazılar

KAHKAHA YOGASI İLE TANIŞIN

Sonraki Yazılar

İLHAM VEREN CÜMLE: “HİÇ DAHA GÖZÜPEKTİR HEPTEN”

Bir cevap yazın