armut tatlısı

TARÇINLI BALLI ARMUT TATLISI

 

 


Tatlı hazırlamak bazen gözümüzde büyür ve elimiz hep hazır şeylere uzanır ama yapımı oldukça kolay ve sağlıklı olan bu armut tatlısına bir şans tanımanızı öneririz.

4 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler

4 adet orta boy armut
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
5-6 karanfil
Kabuk tarçın
İsteğe göre bütün ceviz ve badem.

Armutları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine sapları üstte olacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine az miktarda bal, tereyağı ekleyip esmer şeker ve tarçın serpin. Kabuk tarçını yanına ya da üstüne koyup karanfil tanelerini de armutlara saplayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak armutları servis tabaklarına alın. Fırında kavrulmuş ceviz içi, badem ve çubuk tarçını tabağa alıp isterseniz lor peyniri ya da dondurma ilavesiyle ılık olarak servis edebilirsiniz.

 

Tarif: Özlen Çopuroğlu

 

 

 

 

 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ 22 KASIM’DA BAŞLIYOR

Sonraki Yazılar

TEKRAR SIKICI MIDIR?