saglikli-ara-ogun-atistirmasi-acili-taze-barbunya

SAĞLIKLI ARA ÖĞÜN ATIŞTIRMASI: ACILI TAZE BARBUNYA

 

 


Halen yaz sebzelerinin tadını çıkarabiliyorken, barbunya pişirmenin tam sırası. “Barbunyayı kışın çok özlüyorum” diyorsanız, tezgâhlara veda etmeden bolca almanızı ve ayıklayıp tek pişirimlik ölçülerde buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurmanızı tavsiye ederim.

Barbunyaları ayıklayıp tencereye koyun ve üstünü kaplayacak kadar su ekleyin. 3-4 damla limon suyu damlatıp şekeri de ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Havucu küçük küçük doğrayıp ekleyin. Domatesleri rendeleyin ve salçayla birlikte ilave edin. Sarımsağı ince dilimleyip koyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve şerit halinde doğrayın, kavurduğunuz soğanlara ekleyerek soteleyin. Acılı barbunya yemeğinizin ne kadar acı olacağı tamamen size kalmış. Şili biberin miktarını artırabileceğiniz gibi, sevdiğiniz acı sosları da barbunyayı servis ederken yanında sunabilirsiniz. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

 

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

 

Malzemeler

1 kg barbunya

2 adet kesmeşeker

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet şili biberi

2 adet sivribiber

3 adet domates

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı salça

3-4 damla limon

1 diş sarımsak

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber

Tuz

Yazı: Özlem Çupuroğlu
Yemek Stilisti: Candyan Durusöz Akgün
Fotoğraf: İbrahim Akgün

 

 

Önceki Yazılar

HAYATINIZI 100 GÜNDE DEĞİŞTİRİN

Sonraki Yazılar

GÜNÜN KİTAP ÖNERİSİ: RUHSAL RÖNESANS