renkli-biber-dolmalari-tarifi

RENKLİ BİBER DOLMALARI TARİFİ

 

 

C vitamini ve antioksidanlar yönünden zengin olan dolmalık biberle sağlıklı bir ana öğün hazırlayabilirsiniz.

3 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler

6 adet kırmızı, sarı dolmalık biber

1 çay bardağı bulgur

250 gr kıyma

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 domates rendesi

İsteğe göre dört, beş sap maydanoz

2 adet kuru soğan

2 diş sarmısak

Nane

Tuz, karabiber

Kırmızıbiber

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Üzerine istenirse eritmek için peynir

HAZIRLANIŞI

Biberleri yıkayıp ortadan ikiye ayırın ve içindeki tohumları silkelendikten sonra yıkayıp kurulayın. İç harcını hazırlamak için sebzeleri küçük küçük doğrayın. Baharatlar, salça, yıkanmış bulgur ve kıymayı karıştırma kabına alıp karıştırın. Domatesi rendeleyin, yarım çay bardağı da su ekleyin. Doğradığınız sebzelerle birlikte yoğurmadan hafif karıştırın. İçi temizlenmiş biberleri hazırladığınız iç harçla doldurun. Ardından üstlerine domates, biber ya da peynir rendesi serpin. Üzerine bir çay bardağı kadar suyu, zeytinyağını ve biraz biber salçası ya da rendelenmiş domatesi sos yapıp fırın kabına dizdiğiniz biberlerin üstünde gezdirin. 170 derece ısıtılmış fırında biberler yumuşayıp iç harcı pişene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

 

 

Önceki Yazılar

ÖZLEM ÇETİN KAYA’NIN TRAMOLA KİTABI

Sonraki Yazılar

SAKİNLEŞMENİZE YARDIMCI OLACAK BEŞ ÖNERİ