peynirli-ravioli-tarifi

PEYNİRLİ RAVIOLI TARİFİ

 

 

Peynir sevenlerin ve vejetaryenlerin favori yemeklerinden İtalyan mantısı yani ravioli tarifimizi denemeye hazır mısınız?

4 kişilik

Hazırlama süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler

2,5 su bardağı un veya tam buğday unu

3 yumurta (oda sıcaklığında)

Maydanoz, pazı veya ıspanak (isteğe göre bir ya da birkaçı dolgu malzemesine eklenebilir)

200 gr istediğiniz çeşitte peynir

1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Kendi makarna hamurunuzu açmaya hazır mısınız? Üşenmeyin ve kolları sıvayın, göreceksiniz ki hamur açmak düşündüğünüz kadar zor değil. Un ve tuzu karıştırın. Yumurtaları kırıp una ekleyin ve sert bir hamur olacak şekilde uzun süre yoğurun. Eğer tam buğday unu kullanıyorsanız, eleyerek ilave etmeyi unutmayın. Ardından hamuru parçalara ayırıp üzerini ıslak bir bezle örtün. Yarım saat dinlendirdikten sonra, unladığınız tezgâhta yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde hamuru açın. Şerit olarak kalınlığını dört parmak ayarlayıp boydan uzunca kesin. Bir parçanın üzerine aralıklı olarak peynir karışımını dizin. Benim favorim; beyazpeynir, lor peyniri ve azıcık da parmesan karışımı. Taze kaşar gibi eriyen peynirleri kullanmamanızı öneririm, çünkü raviolinin içi yumuşak ve hafif sulu olmalıdır. Damak tadınıza göre bu peynir karışımına ceviz ve maydanoz, pazı, ıspanak gibi yeşil sebzelerden de ekleyebilirsiniz. Peynirlerin etrafını bir fırça yardımıyla suyla ıslatın. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp kenarlarından bastırarak birbirine yapışmasını sağlayın, peynir topları ortada kalacak şekilde kare kare ya da ravioli şekillendirici ile kesin. Tekrar yarım saat dinlendirip makarna haşlar gibi kaynayan suda haşlayıp süzerek sudan çıkarın. Taze pişirmeyecekseniz, buzlukta dondurarak muhafaza edebilirsiniz. İsteğe göre üstüne eritilmiş tereyağı ve istediğiniz baharatları serpin.

 

 

Önceki Yazılar

KİTAP ÖNERİSİ: FELSEFİ MASALLAR

Sonraki Yazılar

ZEUGMA MOZAİĞİ ATÖLYESİ