balkabaklikek

MİS GİBİ KOKAN BALKABAKLI KEK

 

 


Evkokusu.com’un yaratıcısı Özlen Çopuroğlu’nun tarifiyle, balkabağı ile çay keyfinizi tamamlayacak mis gibi kokan bir kek yapabilirsiniz. 

Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı balkabağı püresi (1 dilim kabaktan su ile haşlanarak elde ediliyor)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil tozu
Yarım limon kabuğu ya da portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Bir ince dilim balkabağını doğrayın. Üzerine 1 çay bardağı kadar su koyun ve tencerede ağır ateşte püre olacak kıvama gelene kadar haşlayın. Kabaklar iyice yumuşadığında, çatalla ya da blenderle ezip püre kıvamına getirin. Hazırlığa başlamadan önce, her kekte olduğu gibi mutlaka tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle kekin kabarması için yumurtaların mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice beyazlayana kadar çırpın. Un, ceviz ve tarçın haricindeki tüm malzemeleri de ilave edip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Ardından kalan malzemeleri de ekleyip, yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırını 160 dereceye getirip içi hamur kalmayıncaya kadar pişirin.

 

Yemek Stilisti: Candan Durusöz Akgün
Fotoğraf: İbrahim Akgün

 

 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

KISKANÇLIĞIN SIRLARI VE YALANLARI

Sonraki Yazılar

BÜTÇENİZİ DENGELEYİN