meyveli-panna-cotta-tarifi

MEYVELİ PANNA COTTA TARİFİ

Hafif bir tatlı olan panna cotta yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

2 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler

Yarım su bardağı su

1 kutu krema

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı nişasta

Yarım çay bardağı şeker

1 paket vanilya

Üzerini süslemek için

İstediğiniz bir tür reçel ya da meyve

HAZIRLANIŞI

İtalyan mutfağının sevilen tatlılarından ve yaz sofralarına pek yakıştırdığımız panna cotta’yı hazırlamak tahmin ettiğinizden daha kolay. Önce nişastayı sütle karıştırıp ocakta pişirmeye başlayın. Ardından içine kremayı, şekeri, yarım su bardağı suyu ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve biraz karıştırın. Cam kâselere karışımı paylaştırmadan önce, kâseleri suyla ıslatın. Böylece tatlınızın soğuduktan sonra kâselerden daha rahat çıkmasını sağlarsınız. Ilındıktan sonra buzdolabına koyun. Dört saat kadar beklettiğiniz tatlıları tabağa ters çevirip servise hazırlayın. Üstüne sos niyetine reçel dökebilir veya böğürtlen ya da çilek gibi istediğiniz bir meyve ile süsleyebilirsiniz.

 

 

Önceki Yazılar

LİBİDO NEDİR, NEDEN DÜŞER, NASIL YÜKSELTİLİR?

Sonraki Yazılar

YARATICILIĞIN DÜŞMANLARI