TART

MEVSİM ŞÖLENİ: ŞEFTALİLİ TART


Yarım saatte hazırlanan şeftalili tart çocukluk neşenizi geri getirecek.

Yemek Stilisti: Candan DURUSÖZ AKGÜN

Fotoğraf: İbrahim AKGÜN

Tarif: Özlen ÇOPUROĞLU

6 kişilik

Hazırlama süresi: 20-30 dakika
Pişirme süresi: 20-30 dakika

Üstü için

2 büyük şeftali

Hamuru için

1,5 su bardağı un
125 gr. tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için
Yarım litre süt
1 paket vanilya
6 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un

Tart hamuru için

Un, tereyağı, şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice yoğurun. Üstünü streçleyip bir saat buzdolabında rafta dinlendirin. İstediğiniz kalıplarda tekli küçük porsiyon ya da tek bir büyük kabı yağlayarak hamuru ellerinizle bastırarak kalıbın içine yayın ve düzeltin. Tabanındaki hamura çatal ucunu batırıp delikler açın. Tart kalıbını bu şekilde yarım saat daha buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.

Kreması için

Bir tencerede sütü ve vanilyayı karıştırıp ılıklaştırın, şeker, yumurta ve unu ilave edip hızlıca çırpın ve ağır ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamında koyulaşınca soğumaya bırakın. Diğer yandan soğumuş olan tartları kalıbından çıkarın ve servis tabağına dizin. Şeftalileri küp küp yada uygun boyutta dilimleyerek hazırlayın. Krema soğuyunca, tartların üstüne kaşıkla bolca krema koyun. Üzerine doğranmış şeftalileri ve renk katması için nane yada kırmızı orman meyveleri ile süsleme tercihi size kalmış.

 

 

 

 

Önceki Yazılar

YENİ ZELANDA’YA GİTMEK İÇİN NEDENLERİMİZ VAR!

Sonraki Yazılar

REÇETİMİZ: SEKS

Bir cevap yazın