limonlu-cheesecake-tarifi

Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu cheesecake ile sofralarınıza bahar neşesini taşıyın.

6 kişilik

Hazırlama süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler

1 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı

Kreması için:

1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tane limon
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı tozşeker

HAZIRLANIŞI

Bisküvileri kırarak ya da rondodan geçirerek un haline getirin. Üstüne bütün halde tereyağını ekleyin ve tekrar rondodan geçirerek hamur haline getirin. Kek kalıbının içine bisküvileri bastırarak taban şeklinde hazırlayın ve elinizle düzeltin. Buzdolabında bir saat kadar bekletin. Krema için labne peynirini ve yoğurdu iyice çırpın. Şekeri ilave edip karıştırıp yumurtaları ekleyin. Limon kabuklarını rendeleyin, un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın. Daha önce hazırlayıp buzdolabına koyduğunuz cheesecake tabanını çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde üstüne döküp eşit miktarda tabanın üzerine dağıtın. 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın. Ayrıca bir limon kabuğunu rendeleyip üstüne serpebilir ya da süsleme için limonları incecik file şeklinde dizebilirsiniz.

Tarif: Özlen Çopuroğlu 

 

 

Önceki Yazılar

Genç Kalmak için 10 Egzersiz

Sonraki Yazılar

Değişimden Neden Korkuyoruz?