italyan-usulu-tiramisu-tarifi

İTALYAN USULÜ TİRAMİSU TARİFİ

 

 

Hafif ama bir o kadar lezzetli tiramisu ile ufak bir kaçamak yapabilirsiniz.

İtalyan usulü tiramisu

6 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Malzemeler

1 paket kedidili bisküviYarım kilo süt
1 su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı un

4 yumurta sarısı

1 paket vanilya
100 gr mascarpone peyniri
1 kutu krema 
Kakao

HAZIRLANIŞI

Yumurta sarısını ve tozşekeri iyice çırpın, sütü ve vanilyayı ilave edip çırparak muhallebi kıvamında ocakta pişirin. Ilınmasını bekleyin. Ilınınca içine mascorpone peyniri ya da labne peyniri kaşıkla karıştırın, daha sonra bir kutu kremayı ilave edip mikserle beş dakika kadar çırpın. Kullanacağınız kahveyi bisküvilerin hafif ıslanacağı miktarda su ekleyip karıştırın. Dilerseniz kahve ve su karışımına alkollü ya da alkolsüz kahve likörü ilave edebilirsiniz. Bu, kahvenin keskin tadını daha da belirginleştirir. Bu karışımla kaba dizdiğiniz bisküvileri ıslatın, arasına kremadan sürün ve tekrar kahveyle ıslanmış bisküvi dizip üstüne kalan krema karışımını dökün. En üstüne süzgeçle silme kakao serpin. Hava almayacak şekilde streç filmle üstünü kapatın. Dolapta en az 6-7 saat dinlendirin. Tiramisu da bir gün önceden yapılıp bekledikçe lezzetlenen tariflerden. Aynı tarifi bisküvi yerine kekle yapmanız da mümkün. Ben tiramisuyu cam fırın kabında bütün yapıp kaşık kaşık servis etmeyi seviyorum ama arzu edildiğinde küçük kaplarda göz kararı bisküvi, kek ya da krema ile de yapabilirsiniz.

 

 

Önceki Yazılar

DİJİTAL ŞİDDET NEDİR?

Sonraki Yazılar

ZİHİNSEL YORGUNLUĞUN SEKİZ BELİRTİSİ