hafifleten lezzetler1

HAFİFLETEN LEZZETLER


Yaz yaklaşırken, sadece yaptığımız kaçamakları telafi etmek için değil, hafif hissetmenin ruhsal rahatlığı için de doğanın nimetlerden yararlanmanın tam sırası!

İster sıcak, ister soğuk DETOKS ÇORBA

İçinde yok yok” çorbası da diyebileceğimiz detoks çorbasının tarifini okurken göreceksiniz ki malzeme seçimi tamamen sizin lezzet tercihinize bağlı. Kendi damak tadınıza uygun lezzetli çorbalar hazırlamanız için işte bizim önerimiz. Hiç yağsız ve kemik suyu olmadan yapılmış tamamen arınma amaçlı bir çorba olduğu için, sıcak, ılık veya soğuk içmek sizin keyfinize bağlı.

Tencerenin içine 1 bardak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca, doğradığınız bütün sebzeleri yani kereviz, havuç, brokoli, ıspanak, lahana, kırmızılahana ve taze zencefili ekleyin. Sebzeleri karıştırın. Isınmaya başlayınca, geriye kalan 4 su bardağı suyu da ilave edin.

Pişme süresi, sebzelerin ne kadar pişmiş olmasını istediğinize bağlı. Önerim, sebzeleri yaklaşık 15 dakika kaynatıp yumuşamasını önlemek ve tane tane kalmasını sağlamak. Ocağı kapamadan önce tuz, tane karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak limon suyunu ekleyin ve çorbanızı ocaktan alın.

3-4 kişilik

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler

5 su bardağı su
2-3 kereviz sapı, doğranmış
2 orta boy havuç, doğranmış
2 küçük baş çiçek brokoli
Ispanak yaprağı
1 tatlı kaşığı taze zencefil, soyulmuş ve kıyılmış
1 tatlı kaşığı zerdeçal (toz olarak da kullanabilirsiniz)
Dolmalık sarı ve kırmızı biberin yarısı kıyılmış
İnce taneli deniz tuzu ya da sofra tuzu, tane karabiber
1 portakal boyu kadar lahana, parçalanmış ve doğranmış
1 portakal boyu kadar mor lahana, doğranmış ya da kıyılmış
1 adet sıkılmış limon

Fit YULAFLI KURABİYE

Hayatınızın en kolay tarifini ya biliyorsunuz ya da şimdi öğreneceksiniz. İçine istediğiniz yemişi de katabileceğiniz bu tarif, evde herkesin hatta çocuklarınızın bile yapabileceği kolaylıkta. Özellikle yulafı çiğ haliyle sevmeyenler için ideal lezzet diyebiliriz.

Muzu doğrayıp çatalla iyice ezin. Hamur kıvamına getirmek için yulafı ekleyin ve yoğurun. Ellerinize yapışmayacak ve rahatlıkla şekillendirebileceğiniz hamur kıvamını yakalayın. Yulaf miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz. Kuru üzümü ve dilerseniz, 1 tatlı kaşığı tarçın ya da hindistancevizini de ekleyip karıştırarak hoş bir aroma elde edebilirsiniz.

Bir tepsiye yağlı kâğıt yerleştirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yassılaştırıp şekillendirin, ardından da tepsiye yerleştirin. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.

Ayrıca hazırladığınız karışıma damak tadınıza uygun olarak fındık, ceviz, kaju ve tarifte de verdiğimiz gibi tarçın ya da hindistancevizi rendesi ekleyerek, en lezzetli fit kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.

3-4 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler

3-4 adet muz

1 su bardağı kuru üzüm

2 su bardağı yulaf

*Muz adedi ve yulaf miktarı, hamurunuzu ne büyüklükte hazırlamak ve kaç kurabiye yapmak istediğinizle orantılı değişebilir.

Yemek Stilisti: Candan Durusöz Akgün, Fotoğraf: İbrahim Akgün

*Evkokusu.com’un yaratıcısı Özlen Çopuroğlu, 2009’da ‘Ev Kokusu‘ kitabını çıkarmış ve Fransa Gourmand yemek kitapları yarışmasında, kelimelerle hikayelendirilmiş en iyi yemek kitabı ödülünü kazanmıştır.

 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

BAHAR ALERJİSİNE DİKKAT!

Sonraki Yazılar

17 MAYIS ULUSLARARASI HOMOFOBİ, BİFOBİ VE TRANSFOBİ KARŞITI GÜN