FIRINDA UNSUZ PATLICAN PIZZA

FIRINDA UNSUZ PATLICAN PİZZA


Hafif lezzetlerin peşinde olanlar için patlıcanlı unsuz pizza bu ayki favorimiz.

 

4 kişilik

Hazırlama süresi: 45 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

Malzemeler

2 adet bostanpatlıcanı

10 adet cherry domates

10 tane fesleğen yaprağı

1 su bardağı kaşar peyniri

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Domates sosu için:

3 adet orta boy domates

1 diş sarmısak

1 çay kaşığı kekik

İsteğe göre biraz biberiye

HAZIRLANIŞI

Domatesleri rendeleyip sos tenceresine alın. Sarımsağı da rendeden geçirip tuz ve karabiberle birlikte domatese ekleyin. Ağır ateşte suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Sosunuz hazırlanırken, patlıcanları 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin. Bir fırça yardımıyla patlıcanların her iki tarafına da bir kat zeytinyağı sürüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin.

Patlıcanları fırından çıkarın. Üzerine önce domates sosu sürün, ardından da rende kaşarı ekleyin. Fırında 5-6 dakika daha pişirin.

Peynir eriyince patlıcanların üzerine dilerseniz ekstra mozzarella parçaları yerleştirip ikiye böldüğünüz cherry domateslerini ve fesleğen yapraklarını yerleştirip tekrar fırına verin. Kaşar peyniri nar gibi kızarınca fırından çıkarıp patlıcan pizzalarınızı soğumadan servis edin!

 

Yemek Stilisti: Candan Durusöz Akgün

Fotoğraf: İbrahim Akgün