firinda-lufer-bugulama

FIRINDA LÜFER BUĞULAMA

 

 

Kış aylarında gribe yakalanmamanın en etkili yolu bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden geçiyor. Hazır zamanı da gelmişken sebzelerin eşlik ettiği levrek buğulamayı sofralarınıza ekleyin.

2 kişilik
Hazırlama süresi:

20 dakika

Pişirme süresi:
30 dakika

Malzemeler
400-500 gr levrek
1 adet havuç
2 adet orta boy taze patates
1 adet kapya biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Tane karabiber
Garnitür olarak brüksellahanası kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Levreği yıkayıp kurulayın ve fırın kabınızın ortasına yerleştirin. Havuçları ve kapya biberleri jülyen, soğanı ise 4-5 dilim olacak şekilde doğrayın ve iki yemek kaşığı yağ ile şöyle bir karıştırın. Fırın kabınızın içine bütün sebzeleri balığı çevreleyecek şekilde koyun ve yarım su bardağı kadar su ekleyin. Levrek buğulamayı servis ederken, yanına önceden haşladığınız brüksellahanalarını koyabilirsiniz.

Tarif: Özlen Çopuroğlu

 

 

Önceki Yazılar

SEÇENEKLERİNİZİ DİLE GETİRİYOR MUSUNUZ?

Sonraki Yazılar

MUTLULUK KAYNAĞI ÇİKOLATA