firinda-limonlu-tavuk-tarifi

FIRINDA LİMONLU TAVUK TARİFİ

 

 

Yaz sıcaklarında ağır olmayan hafif lezzetler favorimiz. Garnitürler eşliğinde servis edebileceğiniz fırınlanmış tavuk tarifimiz:

4 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 50 dakika

  • Malzemeler
  • 1 kg tavuk baget
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ya da rendelenmiş domates
  • 5-6 diş sarmısak
  • Tuz, karabiber
  • Taze kekik, biberiye dalı

HAZIRLANIŞI

Tavukları derin bir kâsenin içine alın. Üzerine zeytinyağını, bir limonun suyunu, tuzu, karabiberi, ezilmiş sarmısakları, biberiye dallarını ve taze kekiği ekleyin. Tuz ilave edip iyice harmanladıktan sonra buzdolabında en az 4-6 saat ve hatta mümkünse bir gün bekletin. Marine ettiğiniz tavukları sosuyla birlikte fırın kabına alın. Üzerine salça veya domates rendesini ilave edin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında tavukları kurutmadan 50 dakika kadar pişirin. İsteğe göre soya sosu da ekleyebilirsiniz. Tavukların üstünün iyice kızarması için 10 dakika kadar da 220 derecede pişirin. Tavuğun yanına eşlik etmesi için tel şehriyeli pilav yapabileceğiniz gibi taze patates ve bezelyeleri haşlayarak garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Tarif: Özlen Çopuroğlu (“Ev Kokusu” ve “Kalbime İyi Geliyor” kitaplarının yazarı.)

 

 

Önceki Yazılar

GÜLMENİN POZİTİF ETKİLERİ

Sonraki Yazılar

HATA YAPMAK NEDİR? HATALAR İNSANA NELER ÖĞRETİR?