koşkonmazçorbası

FARKLI LEZZET: KUŞKONMAZ ÇORBASI


Sofraların yeni sevgilisi kuşkonmazın çorbasını deneyerek mutfağınıza yepyeni bir lezzet katabilirsiniz.

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler
1 bağ kuşkonmaz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 büyük kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 tepeleme çorba kaşığı, un, 1 litre kaynar su, yarım çay kaşığı taze, çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, 2-3 adet taze patates, 1 küçük havuç, 6 çorba kaşığı süzme yoğurt, kırmızı pul biber ya da doğranmış dereotu (Üstünü süslemek için)

Salatalarda, makarna soslarında, çorba ya da ızgara olarak mutfağımıza giren kuşkonmazın çorbasını denemeyenler için işte tarifimiz. Kuşkonmazların kök kısmındaki 2-3 cm’lik bölümünü kesip atın. Yıkayıp 2-3 cm’lik dilimler halinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ilave edip 2-3 dakika soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Dilimlediğiniz kuşkonmazları, ince doğranmış havucu, patatesi ve dövülmüş sarımsakları ekleyip ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar soteleyin. Unu kuşkonmazların üzerine serpin ve 1-2 dakika un kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynar su, limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin ağzını kapatın ve 15 dakika pişirin. Kuşkonmaz çabuk pişen bir sebze olduğundan çorbanız kısa sürede hazır olur. Piştikten sonra blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin. Servisten önce üstüne yağda yakılmış pul biber ve isterseniz doğranmış dereotu serpin.

Yemek Stilisti: Candan Durusöz Akgün, Fotoğraf: İbrahim Akgün

Özlem Çopuroğlu (Evkokusu.com’un yaratıcısı Özlen Çopuroğlu, 2009’da “Ev Kokusu” kitabını çıkarmış ve Fransa Gourmand yemek kitapları yarışmasında, kelimelerle hikayelendirilmiş en iyi yemek kitabı ödülünü kazanmıştır.)


 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

ANNE USULÜ MUZLU PUDİNG

Sonraki Yazılar

SAÇIM, SAÇIN OLSUN!