doğanın renkleri

DOĞANIN RENKLERİ SOFRANIZDA

 

 


Hazırlaması zahmetli gibi görünse de aslında oldukça kolay ve hafif bir lezzet için kolları sıvamanın tam sırası. Ispanak ve lor peynirli kiş bu yüzden vazgeçilmeniz olacak diyebiliriz. 

Ispanaklı kiş

Unu eledikten sonra tuzu, şekeri ve tereyağını üstüne ekleyip iyice yoğurun. En son su ekleyerek tekrar yoğurun ve buzdolabında bir saat kadar bekletin. Ardından buzdolabından çıkarın ve hazırladığınız hamuru 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Hamur yumuşayınca, merdaneyle hamuru açın. Tart kalıbına ya da fırın kabına yerleştirin. Merdane ile kalıbın üzerinden geçin ve fazla hamurları kesin. Bir çatal yardımıyla hamurun kabarmasını önlemek için tabanına batırarak delikler açın.

Yumurta ve kremayı iyice karıştırarak içine peyniri ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun. Ispanak ve yeşil soğanı bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı hamurunuzun üzerine dökün ve iyice yayın. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında 45 dakika pişirin.

6-8 kişilik

Hazırlama süresi: 15-20 dakika

Dinlendirme süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler
1 su bardağı + 1/4 su bardağı un, 100 gr tereyağı, yarım çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı soğuk su, yarım çay kaşığı şeker

İç malzemesi için:
Ispanak, 1 kutu krema, 1 su bardağı rendelenmiş cheddar ya da tuzsuz lor peyniri, 4 yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 dal taze soğan, tuz ve karabiber, nane, dereotu, biberiye, tarhun, tatlı biber, maydanoz, semizotu, kuru domates, taze domates ekleyerek farklı lezzetler de elde edebileceğinizi unutmayın.

Limonlu sorbe

Sorbe yapımı gereği dondurmayı anımsatsa da dondurmadan çok farklı bir lezzet. Soğuk yenmesinin verdiği serinlik bir yana, çeşitli meyve parçalarıyla karıştırarak yepyeni lezzetler de elde edebilirsiniz.

Bir tencerede tozşeker ve suyu, şeker eriyinceye kadar orta ateşte pişirin. Şeker suda iyice eriyince 5-6 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şekerli suya rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Üzerine limon suyu ve pudraşekeri ilave edin. Karışımı buzlukta bir gece bekletin. Dondurma kaşığıyla kuplara paylaştırın. Limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Yaratıcılığını kullanarak farklı sunumlar yapabilmeniz de mümkün. Örneğin, limonun içini boşaltıp kabuğunu kâse olarak kullanmak keyifli bir görünüm veriyor.

6-8 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Malzemeler
3 su bardağı su, 30 gr pudraşekeri , 1 su bardağı limon suyu, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 1 su bardağı tozşeker

Üstünü süslemek için:
Limon dilimleri, nane

Yemek Stilisti: Candan Durusöz Akgün, Fotoğraf: İbrahim Akgün

 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

TERAPİST BİZİM İÇİN NEYİ YAPMAZ?

Sonraki Yazılar

“ÇOCUĞUM SOSYAL MEDYADA SAATLERİNİ GEÇİRİYOR”