besamel-soslu-patates-graten

BEŞAMEL SOSLU PATATES GRATEN

 

 

En leziz patates graten ile sofralarınıza keyif katın.

2 kişilik

Hazırlama süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler

4-5 adet orta boy patates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı su

2 diş sarmısak

Tuz, karabiber

Beşamel sos için

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı süt

Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve aynı kalınlıkta yuvarlak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patateslere tuz ve bir su bardağı su ilave edip beş dakika kadar hafif ateşte pişirin. Yarı pişen patates dilimlerini fırın kabınıza dizin. Üzerine baharatları ve dövülmüş sarmısağı serpiştirin.

Beşameli hazırlamak için, sıvıyağ ya da eşdeğer tereyağını sos tenceresine alın ve unu ilave edip karıştırarak kavurun. Unun kokusunu hissedince, koyulaşmadan yavaş yavaş sütü ilave edin ve koyulaşana kadar
hızlıca karıştırın. Hazırlamış olduğunuz beşamel sosa rende kaşar peynirinizin yarısını ilave edin ve patateslerin üzerini kapatacak şekilde dökün.

180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.

Beşamel kızarınca üzerine geriye kalan yarım bardak kaşar peynirini de ilave edip tekrar fırına verin. Kaşar peyniri tamamen eriyip kızarana kadar pişirin.

Tarif: Özlen Çopuroğlu

 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

KİTAP ÖNERİSİ: BENİM KEDİLERİM

Sonraki Yazılar

ALDATILAN KİŞİ NASIL BİR RUH HALİNE BÜRÜNÜYOR?