badem-sutlu-yulaf-ezmesi

BADEM SÜTLÜ YULAF EZMESİ

 

 

Üşengeçlerin bile kolaylıkla hazırlayabileceği badem sütlü yulaf ezmesini öğünlerinize ekleyin.

1 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika


Malzemeler
3 yemek kaşığı yulaf
1 su bardağı badem sütü
5-6 adet kuru üzüm veya kuru yabanmersini
1 çimdik tarçın
1 tatlı kaşığı bal

Üzerine eklemek için
1 muz, dilimlenmiş
7-8 adet yaban mersini
1 tatlı kaşığı polen
Tarçın
Tuzsuz badem
Ceviz

HAZIRLANIŞI
Yulafı, süt ve tarçınla birlikte bir sos tavasına alın. Yulafın sütün içerisinde kalması için yayvan bir tava değil, kenarları yüksek bir sos tavası kullanın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşım 15-20 dk pişirin. Yulaf kaşıktan dökülür şekilde muhallebi kıvamına geldiğinde, ocağın altını kapatın. Hemen sertleşebileceğinden dolayı sütü asla tamamen çektirmeyin. Sıcak yulafı ocaktan alıp içerisine balı ekleyin ve karıştırın. Üzerine elma dilimleri, yaban mersini, keten tohumu ve chia tohumu serpiştirin.. Son olarak dilediğiniz şekilde cevizi de koyup servis edin.

Tarif: Özlen Çopuroğlu

 

 

Önceki Yazılar

FİLM ÖNERİSİ: İMGELER VE SÖZCÜKLER

Sonraki Yazılar

İÇTEN GÜLÜMSEME