muzlupuding

ANNE USULÜ MUZLU PUDİNG


Sofraların yeni sevgilisi kuşkonmazı muzlu pudingle bir araya getirerek çocukluk günlerinize geri dönebilirsiniz.

6-8 kişilik
Hazırlama ve pişirme süresi: 60 dakika
Malzemeler
1 litre süt, yarım su bardağı toz şeker (eğer tatlı seviyorsanız, 1 su bardağı), 3 yemek kaşığı, tepeleme un, 1 yemek kaşığı dolusu nişasta, 2 yumurta sarısı, 1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı vanilya ekstresi, 200 gr kutu krema, 1 paket Eti Burçak Bisküvi, 2 adet muz

Kimine göre muzlu puding, kimine göre magnolia, kimine göre de manolya… Adına ne derseniz deyin, anne usulü muzlu pudingin daha kıvamlısı ve bisküvilisi desem, tadını ve kokusunu canlandırmaya yeter sanırım. Tencereye sütü, şekeri, yumurta sarılarını, unu ve nişastayı ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Tencereyi ocağa koyup orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelip koyulaşınca, ocaktan alın. Kaynar hali geçip ılınmaya başladıktan sonra, içine bir kutu kremayı ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika mikserle çırpın ve soğutun. Ardından buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman, içine küçük küçük doğradığınız muzları ve dilediğiniz kadar bisküviyi elinizle ufalayıp, isterseniz ara katmanlarına, isterseniz de sadece üstüne ekleyin.

Yemek Stilisti: Candan Durusöz Akgün, Fotoğraf: İbrahim Akgün

Özlem Çopuroğlu (Evkokusu.com’un yaratıcısı Özlen Çopuroğlu, 2009’da “Ev Kokusu” kitabını çıkarmış ve Fransa Gourmand yemek kitapları yarışmasında, kelimelerle hikayelendirilmiş en iyi yemek kitabı ödülünü kazanmıştır.)


 

 

Etiketler:
Önceki Yazılar

KUSURSUZ AHENG: BUDAPEŞTE

Sonraki Yazılar

FARKLI LEZZET: KUŞKONMAZ ÇORBASI